UA-173530259-1 googled48e1b82401f9418.html
top of page

Välkommen till vår plats på jorden

i norra Vätterns skärgård

och Tivedens skogar!

Här möter vi dig som vill lära mer om och uppleva kajakpaddling i norra Vätterns skärgård eller om naturen i Tiveden och det som lever och växer där. Vi vill genom våra kurser och turer förmedla en djupare naturkontakt och känsla för vårt område. Genom att:

 

  • Bidra till att du utvecklar förmågor att färdas i kajaken och i skogen. 

  • Du lär dig paddelteknik så att du kan genomföra säkra och nya spännande äventyr. 

  • Du lär dig mer hur du kan utöva friluftsliv på naturens villkor för att bli bekväm i naturen.

  • Eller i naturvarande i skogen. Presentera dig för de växter och djur som lever i dessa miljöer. För oss är det viktigt att du får möjlighet till att lära dig mer. 

  • Genom våra Friluftshacks blir du tryggare och bättre på att vara i naturen utan att lämna några spår efter dig.

 

Vi guidar dig helt enkelt till bättre och hållbarare upplevelser.

 

Vi lär när vi mår bra tillsammans med andra

Vi är övertygade om att man lär sig nya saker när man mår bra och känner lust och behov av ny kunskap. Lite pirr i magen är bara bra men det får inte gå över i rädsla. Känslan av lagom utmaning gör att det blir spännande och intressant. Oavsett om du valt en kurs eller tur i kajak eller i skogen kommer du att lämna oss med nya kunskaper och upplevelser.

 

Vi bjuder på lättillgängliga, trygga äventyr där vi delar upplevelserna tillsammans i gruppen. Oavsett väder och årstid brukar vi få till bra turer, vi ställer inte in, så du kan vara säker på att turen blir av, även om vi ibland får ändra planen lite. Vi försöker att beskriva vad som du behöver ha med dig till de olika kurserna och turerna och vad vi kommer att ha med oss. Alla frågor är viktiga frågor, så tveka inte att höra av dig om du undrar över något.

Samhörighet i gruppen och med naturen

För oss är alla som finns i gruppen viktiga, tillsammans skapar vi vår gemensamma upplevelse. Därför är småskalighet när det gäller både antalet deltagare i en grupp och antalet kurser och turer vi erbjuder viktigt för oss. Vår närvaro i nuet är det som gör en tur bra. Genom att försöka förmedla en känsla av samhörighet med naturen, växter, djur och platsen vi är på, tror vi att engagemanget för naturen blir större. Det är först när man har en relation till naturen som man vill vara rädd om den – ingen vill göra en vän illa.

Färdas spårlöst och hållbart

Vi rör oss på Vättern eller i Tivedsskogen så spårlöst som vi bara kan. När vi söker äventyret som berikar och skapar energi i vardagen gör vi det så att det inte sliter på våra gemensamma resurser eller skadar naturen. För oss innebär det att vi inte väsnas, skadar eller lämnar skräp och spår efter oss. När vi tänder en eld gör vi det ansvarsfullt utifrån rådande regler. Vi lämnar naturen så som vi vill komma till den nästa gång. 

Det innebär också att vi noga valt vilken utrustning, mat, och vilka förpackningar vi har med oss. 

Vi är en del av lokalsamhället

Därför handlar vi lokalt de varor och tjänster så mycket som går. Vi anlitar lokala samarbetspartners och gör gärna turer och kurser med andra naturguider runt Vättern och Tiveden. På så vis bidrar vi till att Askersund och Tiveden är en bra platser att bo och verka på. Det hindrar oss inte från att göra gästspel både i Sörmlands och Bohusläns skärgårdar. Ibland måste man komma bort för att hitta hem. Kanske hittar du ditt nästa hem i vårt område.

logga_certifierad_naturguide

Våra aktiviteter leds av certifierade naturguider som uppfyller naturturismbranschens kvalitetskriterier. Certifierad naturguide är en branschstandard som garanterar dig som besökare en trygg, engagerande och professionell upplevelse.

Dekal auktoriserad utbildare kanotförbundet

Då vi är auktoriserad utbildare av Svenska kanotförbudnet kan du vara säker på att vi håller kvalitén och professionaliteten på våra utbildningar och examinationer. 

Tivedens_samarbetssymbol

 Vi värnar om lokalsamhöllet och naturen runtom i Tiveden. Därför har vi ett samarbetsavtal med Tivedens Nationalpark. Det innebär bl a att vi informerar om Nationalparken och naturen som finns där, berättar om skyddad natur och allemansrätten. Våra turer och kurser sker alltid med stor hänsyn till den natur och lokalbefolkning som finns i området.

bottom of page