UA-173530259-1 googled48e1b82401f9418.html
top of page
Två paddalre i Vättern

Det stora Helgäventyret 
Tiveden
26-28 Juli 2024

Traceless in Tiveden paddlar träkanot

Ditt stora äventyr!

Med Kajak i Norra Vätterns skärgård, träkanot på stilla skogsjö och vandring bortom stignätet, får du möta Tivedens natur såsom få besökare sett den förut.

 

Det här är äventyret för dig som vill upptäcka flera hållbara färdsätt i naturen tillsammans med andra. Vårt helgäventyr är för dig som gillar ett aktivt friluftsliv, vill lära dig nya saker och få en riktigt skön upplevelse i Tiveden.

 

Detta i sällskap med lokala erfarna guider som känner Tiveden, som kan friluftsliv och brinner för att dela med sig av sina kunskaper.

Tälta

Vad du kan förvänta dig

Vättern är en mytomspunnen sjö, fylld med hemligheter och underbara öar  som ligger utspridda i kristallklart vatten. Vi börjar med att paddla kajak ut till en ö där vi slår läger.

 

Medan du tar ett kvällsdopp från klippan fixar Kersti och Lovisa iordning för middagen. 

Kvällen avslutas vid elden.

 

Nästa dag tar vi en kortare paddeltur innan vi transporterar oss vidare till en stilla Skogssjö i Tiveden. Där väntar unika träkanoter på oss och vi fortsätter vår dag med att paddla till dagens lägerplats. Där hjälps vi åt att laga maten över elden och när mörkret lägger sig somnar vi gott i våra tält.

 

Sista dagen kommer vi att vandra genom Tiveden på platser där sällan någon går. Lovisa lär oss mer om de växter och djur som lever i naturskogen.

Tiveden bjuder på upplevelser. bo i trädtält
Trollkyrkosjön i Tivdens nationalpark

Praktiskt

Plats: Vättern och Tiveden, samlingsplats Aspa småbåtshamn, Olshammar

När: 26/7 14.30 - 28/7 16.00 2024

Hur många?: 6 deltagare

Svårighetsgrad: Du behöver inte ha paddlat tidigare men bör ha god allmän vana att vara ute och gilla friluftsliv.

Det här ingår: 2 lokala erfarna certifierade guider, 2 middagar, 2 luncher, 2 frukostar, 3 fika. Kajaker, kanoter och flytvästar, tält, liggerunderlag och sovsäck, köksutrustning.

Du tar med dig: personlig sovutrustning, kläder för aktiviteterna, snacks, vattenflaska, solskyddsmedel (detaljerad utrustningslista kommer när du är anmäld) 

Pris: 6000 kr/person före 231231,

därefter 6395 kr/person

Bokningslänken går till Traceless in Tivedens bokningssid

 

Frågor: Kersti Beck Larsson 070-6747006, Lovisa Larsson 073-0246515

bottom of page