UA-173530259-1 googled48e1b82401f9418.html
 

Vår idé

Kurs eller upplevelsetur?

– det ska kännas enkelt, tryggt och berikande

 

Kom med oss ut!

Till oss kommer du som är nyfiken på nya upplevelser och vill lära dig mer om kajakpaddling, friluftsliv och om naturen eller bara vill slappna av och njuta av Norra Vätterns skärgård och Tiveds- och Tylöskogarna som omfamnar Vätterns stränder under ett skogsbad eller en upplevelsetur.

Vi lär när vi mår bra tillsammans med andra

Vi är övertygade om att man lär sig nya saker när man mår bra och känner lust och behov av ny kunskap. Lite pirr i magen är bara bra men det får inte gå över i rädsla. Känslan av lagom utmaning gör att det blir spännande och intressant. Oavsett om du valt en kurs eller tur i kajak eller i skogen kommer du att lämna oss med nya kunskaper och upplevelser.

 

Vi bjuder på lättillgängliga, trygga äventyr där vi delar upplevelserna tillsammans i gruppen. Oavsett väder och årstid brukar vi få till bra turer, vi ställer inte in, så du kan vara säker på att turen blir av, även om vi ibland får ändra planen lite. Vi försöker att beskriva vad som du behöver ha med dig till de olika kurserna och turerna och vad vi kommer att ha med oss. Alla frågor är viktiga frågor, så tveka inte att höra av dig om du undrar över något.

Samhörighet i gruppen och med naturen

För oss är alla som finns i gruppen viktiga, tillsammans skapar vi vår gemensamma upplevelse. Därför är småskalighet när det gäller både antalet deltagare i en grupp och antalet kurser och turer vi erbjuder viktigt för oss. Vår närvaro i nuet är det som gör en tur bra. Genom att försöka förmedla en känsla av samhörighet med naturen, växter, djur och platsen vi är på, tror vi att engagemanget för naturen blir större. Det är först när man har en relation till naturen som man vill vara rädd om den – ingen vill göra en vän illa.

Färdas spårlöst och hållbart

Vi rör oss på Vättern eller i skogen så spårlöst som vi bara kan. När vi söker äventyret som berikar och skapar energi i vardagen gör vi det så att det inte sliter på våra gemensamma resurser eller skadar naturen. För oss innebär det att vi inte väsnas, skadar eller lämnar skräp och spår efter oss. När vi tänder en eld gör vi det ansvarsfullt utifrån rådande regler. Vi lämnar naturen så som vi vill komma till den nästa gång.

Det innebär också att vi noga valt vilken utrustning, mat, och vilka förpackningar vi har med oss.